50Plus fractie Waterschap is niet geïnformeerd over buitenstad

Jan Opschoor (Fractievoorzitter 50PLUS Waterschap)
De 50Plus fractie heeft zich verwonderd dat zij vanuit het Waterschap niet op de hoogte gebracht zijn over butiendijkse bouwplannen terwijl zij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de burgers in o.a. de Bommelerwaard. Hierover hebben ze vragen gesteld aan het Waterschap. Wil je meer weten: lees hier!

Over de herinnering aan het industrieel verleden

Marjan Witteveen

Marjan is een autoriteit op het gebied van Zaltbommelse geschiedenis. In meer dan veertig jaar heeft ze veel facetten van de geschiedenis van de Bommelerwaard belicht en haar kennis uitgedragen in artikelen, boeken, lezingen en rondleidingen, aldus het Brabants dagblad. Hier vind u hoe zij naar de buitenstad kijkt en waarom ze vind dat het anders moet Lees hier!

 

Over het gemis aan menselijke maat

Riet Oerlemans
82 jaar en nog altijd betrokken bij alles wat in de Bommelerwaard gebeurd. In haar actieve leven onder andere bestuurder van het Zonnelied, oprichter van het Steunpunt Vrijwilligers Bommelerwaard en betrokken bij nog tal van andere lokale organisaties. Wil je Riet haar mening over de buitenstad weten: Lees hier!

De vesting raakt achter de buitenstad in de vergetelheid

Karen de Bondt
Kunstenares in Zaltbommel (zie haar site) en kijkt vanuit haar woning recht op de havenmond. Ze is bang dat de vesting achter de buitenstad in vergetelheid raakt. Wil je meer weten over de zienswijze van Karen: lees hier!